Tamara Rađenović: vzhajajoča operna zvezda, ki je kariero začela v Sloveniji

31-Aug-17

Tamara Rađenović, mlada sopranistka, ki je prve resne korake svoje glasbene kariere naredila v Ljubljani, je pred kratkim na Siciliji doživela svoj operni debi v sloviti Puccinijevi La Bohème.

22-letna Tamara Rađenović je leta 2014 maturirala na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo in balet. V Črni gori rojena glasbenica je osnovno glasbeno izobraževanje zaključila v domovini, po zmagah na več mednarodnih tekmovanjih v solopetju pa se je preselila v Ljubljano, da bi svoj dar lahko razvila na najboljšem glasbenem konservatoriju na področju nekdanje Jugoslavije, kjer delujejo številni strokovnjaki za solopetje: Edita Garčević Koželj, Tatjana Vasle, pianist Igor Vičentić in nekoč tudi zdaj žal že pokojni Marjan Trček.

Šolanje v Sloveniji je zanjo pomenilo “nezamenljivo izkušnjo”, se danes spominja Tamara, ki konservatoriju pripisuje zasluge za to, da je osvojila nove pevske tehnike, elemente odrskega nastopa in razširila svoj repertoar. V tem obdobju je osvojila tudi zlato plaketo na regijskem tekmovanju v Ljubljani in prvo mesto tekmovanja TEMSIG v Brežicah. Bila je tudi lavreatinja na Mednarodnem tekmovanju Brune Šiler v Herceg Novem.

 

Read more: https://www.rtvslo.si/kultura/glasba/tamara-radenovic-vzhajajoca-operna-zvezda-ki-je-kariero-zacela-v-sloveniji/431062